El dia 1 d'octubre vàrem celebrar l'acte de lliurament del I Premi d'Innovació Educativa APREP. Tot va anar molt bé especialment perquè els premiats varen fer una excel·lent presentació dels seus treballs. A més, varen rebre els seus merescuts premis, l'import econòmic més el record inigualable d'un quadre de l'artista eivissenc Toniet.
A l'acte vàrem anunciar que el Premi seria de convocatòria bianual, per tant, el II Premi es convocarà en el proper curs 2010-11 i es resoldrà a finals de juny de 2011. Tenim idò, dos cursos a partir d'ara, per treballar amb il.lusió nous projectes innovadors que ens motivin a tots, docents i alumnes, a seguir aprenent.
Llegiu aquí la notícia publicada a Diario de Ibiza el 2 d'octubre de 2009. I aquí la publicada al diari Última Hora.
Carlos, Salva i Jorge, en nom de tota la comunitat educativa de l'APREP, enhorabona!
El curs ha tornat a començar i ja estam tots ben enfeinats amb nous projectes. Molta sort a tothom en aquest curs 2009-10!
A l'APREP també fa dies que estam ben enfeinats amb els preparatius d'aquest curs, i sobretot, amb l'acte que tenim ja més imminent.
L'acte de lliurament del I PREMI D'INNOVACIÓ EDUCATIVA APREP es farà el dijous, 1 d'octubre de 2009 a les 19 h a la sala cultural S'Alamera. A més del lliurament dels guardons, els premiats faran una breu presentació de les seves experiències. Tendrem una bona oportunitat d'aprendre de dues activitats innovadores i de qualitat. No podeu faltar a l'acte, us esperam!
Llegiu aquí la notícia que ha fet el Diario de Ibiza d'avui sobre els primers premiats del nostre PREMI D'INNOVACIÓ EDUCATIVA APREP, vertaders protagonistes d'aquesta primera edició.
I amb aquesta notícia tancam el curs 2008-09, en el qual l'APREP ha portat en marxa dues iniciatives, un cicle i un Premi. Ha estat un curs de molta feina per portar endavant aquests dos projectes que ens feien molta il.lusió, però l'esforç ha valgut la pena, perquè entre tots, hem tengut noves oportunitats per aprendre i millorar així, la nostra tasca educativa.
Just en acabar les vacacions, només començar el nou curs, ja tenim una nova cita. No oblideu que ens retrobarem en setembre per escoltar les presentacions de les experiències premiades. Serà un bon moment per veure pràctiques innovadores, de les quals aprendre per posar-ne en marxa de noves en el nou curs.
I per cert, que ja estam treballant en el nou cicle del proper curs. Esperam presentar-vos un nou programa ben interessant de Parlant d'Educació.
El jurat del I Premi d'Innovació Educativa APREP, format per Marià Torres Torres, com a Conseller de Política Educativa i Cultural del Consell d'Eivissa, Vicent Torres Mora, com a persona de reconegut prestigi en el món educatiu de l'illa d'Eivissa i Ernest Prats Garcia, com a membre de l'APREP, ha decidit atorgar el Premi exaequo a :
Journalist and ambassadors from the english speaking world, presentat per Jorge Ángel Berné Espinosa
i a
Els blocs en l'educació: la comunicació digital, presentat per Carlos Gómez San Jerónimo i Salvador Contelles Martí.
El liurament del Premi es farà en un acte en setembre.
Gràcies a tots per la vostra feina i col·laboració.
No podíem tenir millor clausura del cicle! Amb un discurs pausat i serè, Francesc Imbernon ens va donar les claus per afrontar amb èxit un sistema educatiu complex i en constant evolució. La cultura de la tolerància professional, de l'autonomia i la professionalització, i de la col.legialitat participativa són les claus del benestar del professorat. Sense dubte, va ser un missatge tranquilitzador: els mestres que treballem junts, tenim més possibilitats d'aconseguir la satisfacció i el benestar professional que tant desitjam.
1ª Part de la conferència L'educació de la generació digital a càrrec de Jordi Adell dins el cicle "Parlant d'Educació" organitzat per l'APREP i el CEP d'Eivissa. Març 2009.
2ª Part de la conferència L'educació de la generació digital a càrrec de Jordi Adell dins el cicle "Parlant d'Educació" organitzat per l'APREP i el CEP d'Eivissa. Març 2009.
3ª Part de la conferència L'educació de la generació digital a càrrec de Jordi Adell dins el cicle "Parlant d'Educació" organitzat per l'APREP i el CEP d'Eivissa. Març 2009.
"L'educació de la generació digital" és el títol de la conferència que el nostre convidat, el professor Jordi Adell, ens va fer ahir a les 20 h a Club Diario de Ibiza. El ponent va analitzar la relació que tenen els nostres alumnes amb les Tecnologies de la Informació i Comunicació i per la qual cosa, va justificar un procés d'ensenyament-aprenentatge que contempli la seva integració com a mitjà d'aprenentatge.I per suposat, en prenem nota.
Aquest dijous, 12 de març, l'APREP torna a rebre un convidat d'excepció, el professor de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació de la Universitat Jaume I de Castelló, Jordi Adell.
Esperam que no falteu a la cita, i ja sabeu que ens trobam a Club Diario de Ibiza el dijous a les 20 h.
1ª Part de la conferència Com aprendre i ensenyar competències a càrrec d'Antoni Zabala dins el cicle "Parlant d'Educació" organitzat per l'APREP i el CEP d'Eivissa. Febrer 2009.
2ª Part de la conferència Com aprendre i ensenyar competències a càrrec d'Antoni Zabala dins el cicle "Parlant d'Educació" organitzat per l'APREP i el CEP d'Eivissa. Febrer 2009.
3ª Part de la conferència Com aprendre i ensenyar competències a càrrec d'Antoni Zabala dins el cicle "Parlant d'Educació" organitzat per l'APREP i el CEP d'Eivissa. Febrer 2009.
4ª Part de la conferència Com aprendre i ensenyar competències a càrrec d'Antoni Zabala dins el cicle "Parlant d'Educació" organitzat per l'APREP i el CEP d'Eivissa. Febrer 2009.
Avui aprofitant que és el Dia Internacional de la Llengua Materna, i fent un parèntesi en les notícies del nostre cicle, us adjantam aquí un Decàleg ben interessant.
La conferència d'Antoni Zabala a Eivissa ha estat genial! D'una manera relaxada, i amb molt d'humor, en Zabala ens ha introduït a l'ensenyament per competències. Ha estat una estona molt amena que s'ha convertit en una oportunitat única per començar un bon debat entorn al tema. Però sobretot, el que cal destacar, és que ens ha animat a reflexionar sobre el què feim, a analitzar allò que vertaderament és competència i a què,poc a poc, anem avançat-hi perquè ,senzillament, és possible treballar per competències! Esperem que ben prompte puguem explicar la nostra experiència a l'aula...
Seguidament us posam la seva presentació PowerPoint per si voleu aprofundir en el tema, del qual el ponent només ha tengut el temps just per inciar-lo. Prompte us posarem també el video de la conferència.
I com no, també teniu aquí unes fotos del ponent en plena actuació:
Us recordam que dijous dia 12 de febrer tindrà lloc la 2ª conferència del Cicle Parlant d'Educació, "Com aprendre i ensenyar competències" a càrrec d'Antoni Zabala. Us esperam a les 20 hores a Club Diario.
El dijous 22 de gener vàrem tenir el plaer d'escoltar la conferència de la presidenta del Consell Escolar de l'Estat, Carmen Maestro Martín. Va fer de presentador de l'acte el president del Consell Escolar de les Illes Balears, Pere Carrió. La conferència de la nostra primera ponent va ser magnífica i vàrem poder gaudir del tema que ens proposà, la participicació i els reptes de l'educació que s'ens plantegen en aquests moments.
Gràcies a la seva amabilitat, podem posar aquí la seva presentació PowerPoint per a la conferència.
Amb la conferència "La participación social y los retos de la educación española" a càrrec de Carmen Maestro Martín, presidenta del Consell Escolar de l'Estat, comença el cicle Parlant d'Educació organitzat per l'APREP. L'acte tindrà lloc demà dijous dia 22 de gener a les 20h al Club Diario de Ibiza. Us esperam!!!
Amb el nou any, tenim el gust d'anunciar un nou cicle de conferències:
Parlant d’Educació: Escola, LOE i treball per competències
L’Associació Pitiüsa per a la Renovació Pedagògica i el Centre de Professors d’Eivissa i Formentera us presentam la tercera edició del cicle Parlant d’Educació. Una nova edició que, gràcies a l’èxit de les anteriors, s’ha pogut ampliar a quatre conferències.
Enguany ens centram en el tema del treball de les competències dins el marc de la LOE: Escola, LOE i treball per competències. Ens plau poder comptar amb les aportacions de quatre figures rellevants del nostre àmbit educatiu.
Inaugura el cicle Carmen Maestro Martín que parlarà del futur de l’educació espanyola i el paper de la participació de la comunitat educativa, tema que coneix en qualitat de presidenta del CEE.
Antoni Zabala se centrarà expressament en el currículum per competències, del qual n’és un expert. I Jordi Adell, professor de reconegut prestigi en el camp de la tecnologia educativa, versarà sobre el paper de l’educació en la societat digital.
Finalment, tancarà el cicle Francesc Imbernón, expert en didàctica i organització educativa, que es referirà al desenvolupament professional dels docents.
L’APREP continua així una línea d’actuació que té com a objectiu fomentar la reflexió de tota la comunitat educativa i contribuir a la millora de la feina que es fa als nostres centres escolars. Us presentam aquest nou cicle que hem preparat amb la intenció de portar a Eivissaponents de primera línea que ens ajudin a tots, cadascú des del lloc que li pertoca, a trobar el millor camí per tal de donar resposta a les necessitats educatives dels nostres infants.
Aquestes conferències formen part també del cicle Escola, LOE i treball per competències, convocat pel Centre de Professorat d’Eivissa i Formentera, i estan reconeguts amb un crèdit de formació.
Esperam la vostra participació! Estau tots i totes convidats!
NOTA: Els diferents actes de les Parlant d’educació tendran lloc al Club Diario de Ibiza, avinguda de la Pau, s/n, Eivissa a les 8 del vespre. L’assistència és lluire i gratuïta.