RSS

2015: Pacte per l'Educació

diumenge, 4 de gener del 2015


El 2015 serà l'any del Pacte per l'Educació i només per això, ja serà un any excepcional. Però si el producte, el propi pacte, farà del 2015 un any memorable, el propi procés de construcció i els ponts d'il·lusió creats han fet del 2014 un any igualment digne de formar part de la història educativa d'Eivissa i Formentera.

Des de fa temps, es cuina a foc lent un text a Menorca, pionera no només a les Illes Balears sinó també en el marc de tot l'estat. A les Pitiüses, havent après del camí recorregut ja, l'acord es cuina a tot foc, amb visió general de l'estat de la qüestió i ús de les TIC per a la col·laboració de tots els agents. L'APREP, que sempre ha observat amb orgull el naixement i consolidació de Pitiüses per l'Acord Educatiu,  n'és un actiu des de novembre.

L'Associació Pitïusa per a la Renovació Pedagògica ha viscut amb molta il·lusió el revulsiu que PAE ha suposat en la comunitat educativa pitiüsa. El moviment associatiu entorn del pacte educatiu ha vengut a superar els MRP en quant ha unit a tots els agents, suposant reflexió pedagògica per tots, i no només pel professorat. Amb PAE hem tornat a parlar d'educació, i sobretot, hem tornat a parlar-ne tots junts, sent conscients que l'acord ja no és només  una fita desitjable sinó imprescindible si volem fer cara als reptes de la societat del segle XXI.

PAE és finalista: té un gran objectiu, té data i és... enguany. Però això no vol dir que hagi de morir, sinó que haurà de reconvertir-se, i haurà d'obrir, de nou, camins mai explorats encara per la professionalitat docent. Si al final, d'aquí no molt de temps, tenim acord i tenim noves maneres d'encarar la reflexió pedagògica i la formació permanent, tanta energia invertida haurà valgut la pena.