RSS

Els motius de la vaga

dijous, 3 d’octubre del 2013


La Coordinadora del Professorat Preocupat ha publicat una sèrie de vídeos sota el títol Jo faig vaga per/ Yo hago huelga por . En aquesta sèrie de vídeos el professorat explica els motius d'aquesta iniciativa, i dóna testimoni viu de la vaga que es fa per cuidar allò que és de tots, l'escola pública.

La sèrie inclou una gran diversitat de vídeos, d'entre els quals destacam els següents tres, i us animam a veure la resta en el seu canal de Youtube.







Com es pot veure, els motius són eminentment de caire pedagògic, i mostren el compromís social i professional que sent el professorat per l'exercici de la seva docència. Mès enllà de la situació actual, l'APREP considera que els docents han recuperat el consens social i la dignitat professional que, en els darrers temps, se'ls hi havia discutit. Davant el conflicte, la societat ha optat per posicionar-se al costat de mestres i professors, creient en la seva veu experta i professionalitat docent. Moralment, ja han guanyat perquè han aconseguit el suport de qui mai hauria d'haver desconfiat de la seva professionalitat, la societat. Si les administracions educatives i els governs no ho entenen, tenen un problema perquè no podran complir la tasca que els vots els havien encomenat. Podran manar un temps però mai seran els líders d'un poble educat, socialment responsable i compromès amb el bé de tots.